Wat gaan we doen?
Ben je klaar voor de vleeseditie van de masterclass? We gaan he-le-maal los met diverse bereidingen van de mooiste stukken vlees uit de meest verre windstreken. Mooie stukken vlees van de beste kwaliteit, een echte BBQ workshop voor de carnivoor. Uiteraard aangevuld met mooie side dishes. Deze wil je niet missen!
Wat behandelen we?
- 4 heerlijke gerechten met vlees die je uiteraard helemaal zelf gaat klaarmaken. Denk aan mooie stukken vlees die je zelf niet snel zult pakken of zelfs zult kennen. Varken, rund, gevogelte.. van alles komt langs!
- Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen. Veel grillen, bakken, zelf rub maken en roken.
- Gerechten die we bereiden helpen je om het uiterste uit het stukje vlees te halen. Maar we behandelen ook bijvoorbeeld het maken van een grillworst, het uitsnijden van een gegaarde kip en het schoonmaken van een kalfshaas. Praktische tips die je thuis ook kunt toepassen!
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
- Waar je op moet letten bij het kopen van vlees. Hoe herken je een goed product en wat is het verschil tussen bepaalde rassen?
Workshop 3.0 of 4.0?
Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren. De vlees 4.0 masterclass geven we vanaf 1 juni 2024 een geheel vernieuwd menu en technieken!
Over deze workshop
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Kamado Joe, Monolith of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maak je zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 5 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!