Ja natuurlijk kan je BBQ'en in de winter! Wij geven je tips waar je rekening mee moet houden. De dagen zijn een korter en de temperatuur is gedaald... De winter is begonnen! BBQ'en kun je het hele jaar door. In deze blog vind je tips en heerlijke winterse recepten!

Tips van Thomas

Tijdens het bereiden van een heerlijk winters gerecht is de kernthermometer dé manier om te controleren of je vlees perfect gaar is. Daarnaast mogen BBQ-handschoenen niet ontbreken; deze kun je bovendien ook gemakkelijk als ovenhandschoenen gebruiken! En vergeet ook zeker de rubs niet om je winterse gerechten heerlijk op smaak te brengen. Dit zijn de rubs die niet mogen ontbreken: Angus & Oink Gamer Bird, Angus & Oink Meat Tinsel, Braairub no. 4, Saus Guru pitmaster rub Old Orchard Spice Blend, Gans n’ roses Rock ‘ n’ Rubs, truffle shuffle rok-n-rubs.

rubs

Waar zet je je kamado in de winter?

Heb je een overkapping of schuur dan zet je hem daarin. Laat je de kamado toch buiten staan? Gebruik dan een hoes en zet, zodra de kamado is afgekoeld, de onder- en bovenkant een beetje open om schimmelvorming te voorkomen. De hoes zorgt ervoor dat er geen vocht in de keramiek komt. Tip van de chef: om schimmelvorming te voorkomen kan je het beste iedere week BBQ’en!

slee
winterse-recepten

Winterse recepten

Tip voor in de winter: ga voor een lange bereiding en kies niet te moeilijke recepten, zodat je de meeste voorbereidingen lekker binnen kunt doen. Je legt het product op de BBQ en je laat de kamado het werk doen, laat de kamado het werk doen, en geniet ondertussen binnen van een glaasje wijn op de bank. Natuurlijk houd je af en toe in de gaten of alles goed gaat onder de BBQ, maar daarna kun je genieten van heerlijke winterse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan pulled pork, spareribs, een stoofschotel of een gerecht met wild.

Onderhouden

Om de buitenkant van je BBQ netjes te houden, haal je er een doekje overheen met groene zeep. Na elk gebruik van je BBQ reinig je de roosters grondig met een borstel. Daarnaast is het belangrijk om je gietijzeren rooster goed vet te houden om roest te voorkomen. Eens in de zoveel tijd maak je de schoorsteen schoon om opgehoopt roet te verwijderen. Vergeet ook niet de temperatuurmeter te kalibreren (eiken), zodat deze altijd de juiste temperatuur aangeeft. Wil je meer weten over het onderhouden van je BBQ? Bekijk het blog tips voor het opbergen van je BBQ.

onderhoud
houtskool

Houtskool

In de winter is het belangrijk om je houtskool goed droog te bewaren. Gebruik hier voor bijvoorbeeld een waterdichte ton of bak en bewaar deze in de schuur. Laat de houtskool niet buiten in je overkapping staan, omdat het daar te vochtig kan worden. Vochtige houtskool is moeilijk aan te steken en zorgt voor veel rookvorming. Benieuwd welk houtskool je het beste kunt gebruiken? Bekijk het blog de beste houtskool brandstof voor je kamado.

Must-have winterse accessoires!

  • Angus & Oink – Meat Tinsel

    • Een feestelijke rub
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    Beanie beige Big Green Egg

    • Lekker warm grillen in de winter
    • Online op voorraad
  • Cold Smoke Generator Smokin’ Flavours

    • Time to smoke it cold!
    • Online op voorraad
  • Kernthermometer-smokin-flavours

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    • Meten is weten!
    • Online op voorraad
  • Rock ‘n’ Rubs – Gans n’ roses

    • Met rozenblaadjes, perfect voor gevogelte & varken
    • Online op voorraad
  • Smoking Flavours apple chunks

    Smokin’ Flavours rookchunks appel 1,5kg

    • Lekker bij varken, vis & gevogelte
    • Online op voorraad

Geschreven door:

Caroline zorgt ervoor dat alle content zowel op de website als op social media één lijn is, daarnaast zet zij de lekkerste recepten en tips om in toffe artikelen om je te helpen met jouw Outdoor Cooking adventure. Ze geniet ervan om naar het terras te gaan, te reizen, en zowel muziek te maken als te luisteren.

Bekijk team BBQ