Saus.Guru pitmaster saus – Black Mojo
Pitmaster collection
1 van 3
8,99 Oorspronkelijke prijs was: 8,99.7,64Huidige prijs is: 7,64.
- 365 dagen bedenktijd + gratis retour
- Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
- Thuiswinkel waarborg keurmerk
- Klanten geven ons een 9,2/10
- Beste tuin webwinkel van Nederland 2024
Op het eerste gezicht een diepzwarte saus met een smaakpalet van oa. zwarte knoflook, vanille en koffie. De zwarte bessen in deze saus zijn de fruitige tegenhanger van de eerder genoemde diepe, rijke smaken en zorgen ook voor de Mojo (de magie) in deze saus: namelijk de dieprode kleur (van de schil van de bessen) die de saus laat zien tijdens en na de bereiding. Samen met Saus.Guru’s bijpassende Beef Bark Dry Rub zorgt dit voor een schitterende Bark.
Black Mojo is een exquise saus die prachtig past bij rundvlees delen zoals Brisket en Short Ribs. Zet deze saus in als onderlaag voor de rub en als glaze aan het einde van je bereidingstijd op lage temperatuur of voeg hem toe aan het braadvocht van een stoofpot of als glanzende jus aan pulled beef. Verdunt laat de saus zich ook goed verwerken als injectievloeistof om ook van binnenuit smaak toe te voegen.
Samenstelling Pitmaster saus Black Mojo
Een saus is perfect te combineren met de bijbehorende rub, de de kleuren komen overeen. Bijvoorbeeld geel: de champions’ choice saus & mother of all rubs. Uiteraard zijn ze individueel ook perfect te gebruiken.
pitmaster [pĭt mä ster] noun • plural pitmasters
One who operates a barbecue pit. Sometimes a term of respect for someone who is skilled at barbecuing.
De Pitmaster Collectie
Naar de Amerikaanse uitdrukking Pitmaster; Iemand die de BBQ bedient en vaak een titel die wordt toegekend aan iemand met veel BBQ-kennis en vaardigheid. De eerste collectie BBQ sauzen met bijpassende Dry Rubs voor de serieuze BBQ’er. Vier premium sauzen en vier rubs vormen samen deze ‘competition level’ BBQ kit. Saus.Guru’s Pitmaster Collectie komt elk seizoen met nieuwe smaken en producten toegespitst op de laatste trends binnen de serieuze BBQ-scene.
In totaal 8 nieuwe producten verdeeld over vier smaaksensaties; Essentieel, Klassiek, Uitdagend en Verbluffend. Zo is er voor iedere gebruiker en toepassing een passende smaak te vinden.
De sauzen zijn geënt op de competitie style sauzen zoals we die kennen van de Amerikaanse BBQ-kampioenschappen, maar met een twist. De chefs en saus-specialisten van Saus.Guru hebben zowel de toepassing als ook de smaak afgestemd op de Europese, verfijndere tong.
Zo zijn Pitmaster Collectie sauzen niet zo overweldigend zuur zoals veel van de andere sauzen in dit segment. Ook zijn ze niet zo extreem zoet. Dit alles om meer balans te brengen in de smaakwaarneming en alle andere smaakkarakters in de saus meer ruimte te geven om te proeven. Daarnaast zijn ze een stukje dikker dan veelal in de markt te vinden is. Dit laatste bedient de eindgebruiker uitstekend in het lakken, coaten en het bekende ‘candy-ing’ van producten in Low and Slow Cooking.
De Dry Rubs zijn samengesteld uit de beste ingrediënten. Topklasse specerijen die met uiterste precisie zijn verwerkt tot granulaten van de juiste grootte (schnitt). Dit zorgt voor een optimale verdeling van de ingrediënten en dus voor de perfecte ‘bark’. Deze blends dragen ook een betere zoutbalans om de belangrijke smaakelementen niet te verdringen. De gebruiker wordt op het etiket geadviseerd over de ideale dosering.
Toepassing Black Mojo
Voor het ultieme resultaat wordt de volgende toepassingsvolgorde geadviseerd:
Saus > Rub > Saus
Stap 1 – De Basis:
Marineer het product met de saus. Het liefst minimaal 6 uur voor de volgende stap. De marinade-stap zorgt voor het intrekken van smaak en voor het vasthouden van
de rub in de volgende stap.
Stap 2 – De Bark:
Breng de Dry Rub al strooiend uit de zak aan op het gemarineerde product. Zorg voor een gelijkmatige verdeling. Vervolg de bereiding op de BBQ volgens het Low and Slow principe.
Stap 3 – De Laagjes:
Bestrijk het product tijdens de bereiding regelmatig met saus. Dit voorkomt uitdroging en zorgt voor de opbouw van extra laagjes smaak.
Stap 4 – De Glaze:
Gebruik, indien gewenst, de laatste fase van de bereiding voor het ‘glaceren’ van het product. Een korte periode van het toepassen van een iets hogere temperatuur en extra saus zorgt voor de typische glans en ‘stickiness’, de Glaze.
Blijf erbij: Voorkom verbranding.
Inhoud: 500ml
Bon Appetite!
Advies nodig? We hebben 10 chefs die je graag 7 dagen per week helpen!
Open whatsappDé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!
365 dagen bedenktijd + gratis retour
500+ BBQ's op voorraad
Gratis bezorgd vanaf €30 in NL en BE
Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden
BBQ's op afspraak geleverd
9,1 uit ruim 6000 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
1600m2 beleving in hét BBQ Experience Center!