Runder Flat iron steak

Ca. 250 gram

Sale!
  • Herkomst Uruguay
  • Ras Black Angus
  • Voer Graan
  • Formaat Ca. 250 gram

Oorspronkelijke prijs was: 10,00.Huidige prijs is: 8,50.

Online op voorraad
Voor 23:59 besteld = morgenavond in huis!
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers
Kies de juiste accessoires

Dit product wordt ingevroren geleverd

Met een speciale invriesmethode wordt dit product supersnel ingevroren, hierdoor is er nagenoeg geen kwaliteitsverlies en zorgen we voor een duurzaam resultaat. Je kunt dus gerust dit ingevroren product bestellen!

 

Wat zeggen onze klanten?
“Het vlees was beter verpakt dan ik bij andere webshops had ervaren en kwam diepgevroren aan.” – Rutger

“Perfecte service! Het vlees was van goede kwaliteit.” – Dennis

“We hebben heerlijk gegeten. Dit soort vlees haal je niet bij de supermarkt.” – Peter

Flat iron steak, ook wel house steak genoemd, is afkomstig van de schouder van het rund: uit de sukade. Het stuk vlees werd vroeger beschouwd als stoofvlees. Sinds een aantal jaar is het een populair alternatief voor de meer bekende steak cuts.

Flat iron steak wordt gesneden uit de sukade. Deze spier bestaat uit 2 delen die verdeeld worden door een zeen. Het vlees onder deze zeen heeft ontzettend veel smaak, maar kun je wel goed bereiden als steak.

Grainfed rundvlees is afkomstig van runderen die grazen op uitgestrekte weides, pampa’s en prairies. De laatste periode worden de runderen bijgevoerd met een speciaal graandieet van granen, maïs, alfalfa en hooi.

Hoeveel heb je nodig?

Normale eter: 150-200 gram

Grote eter: 200-250 gram

Meat lover: 250 gram +

Ingrediënten

100% rundvlees

 

Voedingswaarde

  • Energie: 883.0 Kj / 212.0 Kcal
  • Vet: 14.8
  • Verzadigd vet: 6.2
  • Koolhydraten: 0.0
  • Suikers: 0.0
  • Eiwitten: 18.6
  • Zout: 0.16
  • Artikelnummer: 8718272190443

    Meer weten over de flat iron steak

    De flat iron steak of house steak, (het onderste deel van de sukade) stond, net als de bavette, vroeger enkel bekend als stoofvlees. Sukade is mager draadjesvlees, maar is tegenwoordig ook te koop met een mooie vetmarmering.

    Meer over de flat iron steak

    BXC teampagina Bas workshop
    Tips van chef Bas

    Een medium rare gegrilde flat iron steak mag je me altijd voor wakker maken! Grill de flat iron op het gietijzer rooster of plancha tot een kern temperatuur van 50 graden. Laat het vlees vervolgens 2 minuten rusten. Een klein beetje zout, vers gemalen peper en beurre café de paris erbij.. veel beter wordt het niet!

    • Rare 48ºC
    • Medium 52ºC
    • Well-done 58ºC

    Maak je gerecht compleetLekker voor bij deze Runder Flat iron steak

  • -15%
    Flat-Iron-Steak-close-2
    -15%

    Runder Flat iron steak

    • Ca. 250 gram
    • Online op voorraad
  • +
  • i
    -15%
    Angus & Oink Dirty Cow
    -15%

    Angus & Oink – Dirty Cow

    • Online op voorraad
  • i
    -15%
    Wajos-cafe-de-paris-dip
    -15%

    Café de Paris dip Wajos

    • Typisch Frankrijk
    • Online op voorraad
  • i
    -15%
    -15%

    Smokin’ Flavours rooksnippers whisky vaten 1700ml

    • Lekker bij rund, varken, gevogelte, wild & lam
    • Online op voorraad
  • Totaal:

    Oorspronkelijke prijs was: 10,00.Huidige prijs is: 8,50.

    Kies de juiste accessoires

    ReceptenVoor je Runder Flat iron steak

    Rosé gegrilde sukade, flat iron steak, op de kamado

    • Niveau makkelijk
    • Gang hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen
    Flat-iron-steak-recept

    Flat Iron Steak

    • Niveau Makkelijk
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 2 personen
    Mexican-tortilla-met0flat-iron-steak-recept-4

    Mexican tortilla met Flat iron steak

    • Niveau Makkelijk
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 Personen

    Lekker om bij te drinken

    Smaakt goed bij deze flat iron steak

    Voché Crianza –  Een stevige rode wijn met rood fruit in de hoofdrol en een vleugje kruidnagel, maar met een frisse lange afdronk. De frisse smaken passen erg goed bij een gegrilde/gerookte steak

    De Dikkere Prins #2 de Magistraat – Een West coast IPA die licht bitter maar wel lekker moutig is van het Zamba hop, deze IPA past erg goed bij gegrild rood vlees en door het gebruik van een beetje grof zeezout over je flat iron combineert deze zeer mooi met deze IPA.

    Bekijk ons complete aanbod wijnen en bieren!

  • i
    -15%
    Dikkere-Prins-2-fles
    -15%

    De Dikkere Prins #2 – de Magistraat

    • DIPA - 33cl - 8.2%
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • i
    -15%
    Voche-Crianza-Front
    -15%

    Voché Crianza

    • Graciano, Tempranillo
    • Online op voorraad