Zalm op cederhout kunnen we zeker een klassiek gerecht noemen, de zoete smaak van het cederhout gaat zo mooi samen met de zalm! Een fijne rook toets met de frisse rub maakt het gerecht helemaal af. Wist je dat je ook andere producten kunt roken op een plank? Vlees, groenten.. zelfs kaas!

Zoetzure groenten

Steek de barbecue aan en breng deze naar een temperatuur van 160 graden. Plaats het half directe/half indirecte systeem. Giet de azijn in de skillet en voeg de suiker toe. Snijd de gember in plakjes, plet de knoflook, kneus de jeneverbessen en voeg deze samen met het stukje Spaanse peper aan de azijn toe. Verwarm dit mengsel tot de suiker is opgelost. Haal de skillet van het vuur zodra de suiker is opgelost. Proef de marinade: het mag niet te zuur of te zoet smaken. Voeg indien nodig wat suiker toe als het te zuur is, of wat azijn als het te zoet is. Laat de marinade afkoelen en verwijder vervolgens de jeneverbessen, gemberplakjes en knoflooktenen uit het vocht. Snijd ondertussen alle groenten in fijne julienne (dunne reepjes). Zodra de marinade iets is afgekoeld, leg je de groenten in het zoetzuur.

Zalm op cederhout

Plaats de zalm met de velzijde naar beneden op de cederhouten plank en breng deze op smaak met Lemon Pepper van Angus & Oink. Gaar de zalm op het directe gedeelte van de barbecue tot deze een kerntemperatuur van 42 graden Celsius heeft bereikt.

Serveer de zalm samen met de zoetzure groenten en een eetlepel Vadouvan Mayonaise van Big Sam’s.

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • -15%
    -15%

    Angus & Oink – Seafood Lemon Pepper

    • Geef je zeevruchten een fruitige boost
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    Cederhouten rookplanken 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Western red cedar
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose
    Sale!

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • -15%
    Kernthermometer-smokin-flavours
    -15%

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    • Meten is weten!
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • -15%
    CHEFSCATCH-Organische zalmfilet
    -15%

    Organische zalmfilet

    • Ca. 260 gram
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Sale!

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Big-sams-vadouvan-mayonaise
    Sale!

    Vadouvan Mayonaise Big Sam’s

    • Perfect bij varkensvlees
    • Helaas, momenteel niet leverbaar

Ingrediënten

  • Zalmfilet met vel, 200 gram

  • Angus & Oink - Lemon pepper, naar smaak

  • Vadouvan Mayonaise Big Sam’s

  • Komkommer, 1/4 deel

  • Rettich, 1/4 deel

  • Rode radijs, 4 stuks

  • Azijn, 100 ml

  • Suiker, 80 gram

  • Jeneverbessen, 3 stuks

  • Knoflook, 1 teen

  • Gember, 1 cm

  • Spaanse peper, 1/4 stuk

  • Benodigdheden

  • Cederhouten plank

  • Skillet pan

  • Half gietijzeren rooster

  • Half rvs rooster

  • Hitteschild halve maan

  • Multilevel systeem

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ