Tri-tip is een heerlijk, mals stuk rundvlees dat oorspronkelijk afkomstig is uit Californië, maar inmiddels wereldwijd geliefd is bij BBQ-liefhebbers. Dit driehoekige stuk vlees, gesneden uit de onderkant van de lende, staat bekend om zijn rijke smaak en sappige textuur! Heerlijk om te serveren met baked beans en gepofte aardappelsalade!

Allereerst begin je met het insnijden van de vetkap van de tri-tip, dit doe je kruislings. Vervolgens rub je de  de Tritip royaal in met Old Orchard Spice blend van Saus.Guru. En je laat dit ca. 10 min intrekken. Daarna steek je de BBQ aan en breng je deze naar een temperatuur van 110 graden indirect. Je gaart de tri-tip tot een kern van 65 graden. Vervolgens pak je hem in met butcher paper en doe je er wat bourbon en Late Apple Harvest bbq-saus bij. Daarna gaar je de tri-tip verder tot een kern van 93 graden. Vervolgens laat je hem ca. 15 minuten rusten en snij je hem vervolgens haaks op de draad in dunne plakken.

Baked Beans en gepofte aardappelsalade zijn fantastische side-dishes om bij dit gerecht te maken!

Bij een goed BBQ-gerecht hoort natuurlijk ook iets lekker ‘on-the-side’ bij. In dit recept van onze chef Filip maken we een heerlijke baked beans salade! In de wedstrijdstijl spareribs video legt Filip je uit hoe dit recept maakt! Naast de baked beans salade kan de aardappelsalade natuurlijk ook niet ontbreken! In dit recept van onze chef Filip maken we heerlijke gepofte aardappelsalade!

 

BXF-baked-beans

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Butcher Paper Pink Smokin’ Flavours

    • Rechtstreeks uit de USA!
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Saus.Guru Late Apple Harvest

    • Pitmaster collection
    • Online op voorraad
  • Saus.Guru pitmaster rub – Old Orchard Spice Blend

    • Pitmaster collection
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Tri-tip, 1 hele

  • Late appel harvest saus

  • Rub old orchard spice bland

  • Bourbon, 1 dl

  • Benodigdheden

  • Hitteschild

  • Multilevel systeem

  • RVS tang

  • Butcher Paper

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ