Haal Spanje in huis met deze heerlijke paella! In dit recept maakt Thomas een traditionele paella met chorizo, kippendijen en drumsticks in de paellapan. Een gerecht wat je prima van tevoren kunt voorbereiden voordat je gasten komen. Ideaal recept wanneer je net een BBQ hebt gekocht!

Ingrediënten voor de paella

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste ingrediënten en voorbereidingen te hebben. Voor de paella gebruik je Bomba rijst, verkrijgbaar in de supermarkt of groothandel. Dit is essentieel voor een goede paella. Voor het vlees heb je kippendijen met bot en vel, drumsticks en een chorizo worstje nodig. Verder gebruik je tomaten, citroen, knoflook, rozemarijn, snijbonen, verse doperwten, saffraan en zoete paprikapoeder. Olijfolie en grof zeezout zijn ook nodig.

Zorg ervoor dat je BBQ goed is ingesteld voor indirecte warmte en verwarm deze tot 200°C. Terwijl de paellapan voorverwarmt, snijd je alle ingrediënten klein en zorg je dat alles klaar is om gebruikt te worden.

Het bakken van de paella

Begin met het aanbraden van de kippendijen en drumsticks in de voorverwarmde paellapan met olijfolie. Zodra het vlees een mooie kleur heeft, voeg je de fijngesneden knoflook en de blokjes chorizo toe. Vervolgens voeg je een takje rozemarijn, de zoete paprikapoeder en saffraan toe en bak je deze kort mee. De safraan zal zorgen voor de karakteristieke kleur van de paella. Je hebt hier maar 15 draadjes van nodig.

Voeg daarna de geraspte tomaten toe aan de pan en giet er 3 liter water bij. Voeg ook wat grof zeezout toe. Laat dit mengsel ongeveer een uur koken, zodat het vocht met de helft vermindert en je een krachtige bouillon krijgt.

Als de bouillon klaar is, voeg je de snijbonen toe en 10 minuten later kan je de Bomba rijst gelijkmatig toevoegen zonder te roeren. Laat de rijst 10-15 minuten koken. Op laatst voeg je de doperwtjes toe, die hebben het minste tijd nodig.

Controleer of de rijst al het vocht heeft opgenomen en een krokante korst aan de bodem heeft gevormd en haal de paella vervolgens uit de BBQ. Voeg de wedges citroen toe en laat de paella nog 10 minuten rusten onder een schone doek voordat je deze serveert.

Tip! Deze producten kan je gebruiken bij dit recept

  • -15%
    valderama-arbequina-500-ml
    -15%

    Arbequina olijfolie Valderrama

    • Voor een fruitige touch
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • -15%
    van-beekum-specerijen-fleur-de-sel-piramidezout
    -15%

    Fleur de sel van Beekum

    • Piramidezout
    • Online op voorraad
  • -15%
    Smoking Flavours handschoenen
    -15%

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • -15%
    Spaanse-chorizo-worstjes-gekruid
    -15%

    Iberico varkens chorizo gekruid

    • 6 x 70 gram
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    Paella pan The Bastard

    • Maak je eigen paella
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Sale!

    Pannenlap Aramide Petromax

    • Kan niet ontbreken
    • Online op voorraad
  • -15%
    Kip-drumsticks
    -15%

    Scharrel kip drumsticks

    • Ca. 500 gram
    • Online op voorraad
  • -15%
    scharrel-kippen-dij
    -15%

    Scharrel kippendij met vel

    • Ca. 400 gram
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Sale!

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Drumsticks, 4 stuks

  • Kippendij met vel, 2 stuks

  • Chorizoworst, 1 stuk

  • Knoflook, 4 tenen

  • Bombarijst, 400 gram

  • Vlees tomaten, 2 stuks

  • Water, 3 liter

  • Citroen, 2 stuks

  • Zoete paprikapoeder, naar smaak

  • Rozemarijn, 1 tak

  • Snijbonen, 200 gram

  • Doperwten, 200 gram

  • Saffraan, 15 takjes

  • Zeezout, naar smaak

  • Olijfolie, naar smaak

  • Benodigdheden

  • Paella pan

  • snijplank

  • pannenlap

  • Hitteschild

  • Multilevel systeem

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ