Een heerlijk wokgerecht op de kamado! Een simpel, gezond en lekker gerecht! Rijstnoedels met een zelfgemaakte rub voor de bavette en heerlijk verse groenten. Maak dit recept af met een topping van pinda's en voor wat extra pit met crispy chili-olie! Maak het gerecht klaar in een wok of in een gietijzeren skillet, dat kan natuurlijk ook!

Voorbereiding

Begin met het droogdeppen van de bavette. Snijd je de bavette in fijne reepjes. Daarna maak je de rub in de rubshaker door het toevoegen van; een beetje zout en maal je dit tussen je vingers een fijn. Hierna voeg je peper, gemalen koriander, ketjappoeder, geroosterde uienpoeder, knoflookpoeder, en gemalen gember toe. Dan doe je de deksel op de rubshaker en shaken maar! Door zelf rub te maken kan je bepalen hoeveel zout en suiker er in je rub komt. Vervolgens breng je het vlees op smaak met de rub. En hussel dit goed door, zodat overal de lekker smaak zit. De rijstnoedels week je voor door ze in een bak te zetten met kokend water er op en na 10 minuten zijn ze klaar!

Januari-BBQ-challenge-bavette

Wokken

Snijd de groenten, de ui, gele paprika en paksoi in fijne reepjes. Breng je BBQ naar een temperatuur van 250 graden en zorg ervoor dat hij op 250 graden blijft. Daarna verwarm je de wok een aantal minuten voor in de BBQ en voeg je vervolgens een scheut olijfolie toe, daarna de bavette en wok kort op hoge temperatuur dan de ui en de paprika erbij. Voeg hierna de andere groenten toe en als laatste een handje taugé en bak deze kort mee. En breng op smaak met zwarte peper saus en als daarna voeg je de rijstnoedels toe. Heb je geen wok, dan kan je natuurlijk ook je gietijzeren skillet, dutch oven of plancha gebruiken!
Ben je benieuwd naar woktechnieken? Bekijk de video.

Serveren

Serveer de noedels in een kom met ongezouten pinda’s en voor werk af met crispy chili-olie voor wat extra pit.

Smakelijk!

Januari-BBQ-challenge-rijstnoodles-

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Carbon Steel Grill Wok

    Carbon steel grill wok Big Green Egg

    • Past perfect in de conveggtor basket
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-gember-gemalen

    Gemalen gember van Beekum

    • Onmisbaar in de oosterse keuken
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-koriander-gemalen-ketoembar

    Gemalen koriander van Beekum

    • You hate or you love it
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-uienpoeder-geroosterd

    Geroosterd uienpoeder van Beekum

    • fris, zoet en vol van smaak
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-ketjap-poeder

    Ketjap poeder van Beekum

    • Erg goed bij saté
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-knoflook-granulaat

    Knoflook Granulaat van Beekum

    • voor een scherpzoete aroma
    • Online op voorraad
  • Smokin-lavours-rubshaker

    Rubshaker Smokin’ Flavours

    • Shake it
    • Online op voorraad
  • Zwarte-pepersaus

    Zwarte peper saus Lee Kum Kee

    • Voor de perfecte steak
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Bahn Pho rijstnoedels, 200 gram

  • Bavette, 200 gram

  • Ketjappoeder van Beekum

  • Gemberpoeder van Beekum

  • Knoflookpoeder van Beekum

  • Geroosterde uienpoeder van Beekum

  • Gemalen koriander van Beekum

  • Zwarte peper saus Lee Kum Lee

  • Olijfolie

  • 𝗚𝗿𝗼𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻:

  • Rode ui, 1 stuk

  • Paksoi

  • Taugé

  • Gele paprika

  • Crispy Chilli Oil

  • Ongezouten pinda's

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ