Een heerlijk wokgerecht op de kamado! Een simpel, gezond en lekker gerecht! Rijstnoedels met een zelfgemaakte rub voor de bavette en heerlijk verse groenten. Maak dit recept af met een topping van pinda's en voor wat extra pit met crispy chili-olie! Maak het gerecht klaar in een wok of in een gietijzeren skillet, dat kan natuurlijk ook!
Voorbereiding
Begin met het droogdeppen van de bavette. Snijd je de bavette in fijne reepjes. Daarna maak je de rub in de rubshaker door het toevoegen van; een beetje zout en maal je dit tussen je vingers een fijn. Hierna voeg je peper, gemalen koriander, ketjappoeder, geroosterde uienpoeder, knoflookpoeder, en gemalen gember toe. Dan doe je de deksel op de rubshaker en shaken maar! Door zelf rub te maken kan je bepalen hoeveel zout en suiker er in je rub komt. Vervolgens breng je het vlees op smaak met de rub. En hussel dit goed door, zodat overal de lekker smaak zit. De rijstnoedels week je voor door ze in een bak te zetten met kokend water er op en na 10 minuten zijn ze klaar!
Wokken
Snijd de groenten, de ui, gele paprika en paksoi in fijne reepjes. Breng je BBQ naar een temperatuur van 250 graden en zorg ervoor dat hij op 250 graden blijft. Daarna verwarm je de wok een aantal minuten voor in de BBQ en voeg je vervolgens een scheut olijfolie toe, daarna de bavette en wok kort op hoge temperatuur dan de ui en de paprika erbij. Voeg hierna de andere groenten toe en als laatste een handje taugé en bak deze kort mee. En breng op smaak met zwarte peper saus en als daarna voeg je de rijstnoedels toe. Heb je geen wok, dan kan je natuurlijk ook je gietijzeren skillet, dutch oven of plancha gebruiken!
Ben je benieuwd naar woktechnieken? Bekijk de video.
Serveren
Serveer de noedels in een kom met ongezouten pinda’s en voor werk af met crispy chili-olie voor wat extra pit.
Smakelijk!
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ