Deze club-sandwich is niet zomaar een broodje, maar een culinair hoogstandje! Met sappige ribeye die 24 uur gepekeld is voor extra smaak, truffelmayonaise en geschaafde Oude Rotterdammer, zet je iets speciaals op tafel.

Bereiding ribeye

Wanneer je begint met het maken van dit gerecht kan je dit het beste 1 dag van te voren doen. Zo kan de ribeye 24 uur pekelen. Begin met een natte pekel door de allbrine color pekelzout in het water op te lossen. Dit doe je het makkelijkste door ca. de helft van het water met de pekel te verwarmen en vervolgens het overige koude water erop te gieten. Hierdoor koelt de massa al grotendeels terug. Wanneer de pekel volledig is teruggekoeld kan je de ribeye hier 24 uur in pekelen. Na de 24 uur haal je de ribeye uit de pekel en dep je deze droog met keukenpapier. Vervolgens rub je de ribeye ligt in met de braairub no. 3. Daarna zorg je dat de BBQ verwarmt is op 120 graden en leg je wat rode wijn chunks in de BBQ, zodat deze een mooie rooksmaak afgeeft aan je vlees. Vervolgens gaar je de ribeye in de BBQ met een volledig indirecte opstelling. Je gaart het vlees tot deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt en je laat het vervolgens ca. 15 minuten rusten. Daarna snij je met een scherp vleesmes dunne plakken van de ribeye en serveren maar!

Bereiding broodje

Na het snijden is het tijd om het broodje te toasten tot deze mooi goudbruin en krokant is. Daarna smeer je een dunne laag truffelmayonaise op alle plakken. Vervolgens bekleed je de helft van de boterhammen met de dungesneden ribeye. En daar doe je vervolgens een laagje geschaafde Oude Rotterdammer op. Daarna maak je de rucola aan met wat olijfolie en oude aceto balsamico en verdeel je deze over de boterhammen. Hierna bouw je de sandwiches op en snij je deze diagonaal door de helft. Als laatste stap steek je er een prikker in en serveer je deze met de truffel chips. 

Smullen maar!

BXF-gerecht_Rib-eye

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Casanova-balsamico-azijn-modena-10-jaar-250-ml

    Balsamico azijn modena 10 jaar

    • Casanova
    • Online op voorraad
  • De-Fik-Erin-braairub-nr3

    Braairub no. 3

    • Online op voorraad
  • Grate Goods AllBrine Color pekelzout

    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • Runder-Ribeye-1KG-CLOSE-2

    Runder ribeye

    • Ca. 250 gram of 1 kg
    • Online op voorraad
  • Guiliano-Tartufi-truffelchips

    Truffelchips

    • Giuliano Tartufi
    • Online op voorraad
  • guiliano-tartufi-truffelmayonaise

    Truffelmayonaise

    • Giuliano Tartufi
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Rib-eye, 300 gram

  • Water, 3dl

  • Allbrine Color pekelzout, 20 gram

  • Braairub no 3.

  • Noten/rozijnen brood, 8 plakken

  • Truffelmayonaise Guiliani Tartufi

  • Rucola, 2 handjes

  • Oude Rotterdammer, 50 gram

  • Neolea Olijfolie

  • Casanova Aceto Balsamico 10 jaar

  • 𝗚𝗮𝗿𝗻𝗶𝘁𝘂𝘂𝗿

  • Truffel chips Guiliano Tartufi

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ