Droom je ook weleens van pizza als ontbijt, lunch en diner? Met de pizza van chocolade, blauwe bessen en citroen kan dat zeker! De hartige smaak van de pizza in combinatie met de zoete topping maakt dit recept geschikt voor elke maaltijd naar keuze!
Voorbereiding
Steek de barbecue of pizza-oven aan, maak een pizzaopstelling met behulp van je hitteschild, rvs-rooster en pizzasteen en verwarm tot 220-240 °C. Meng de mascarpone met de slagroom, de suiker en het limoenrasp. Klop dit vervolgens stijf met een handmixer.
Pizzadeeg
Neem een deegbol en bestuif licht met bloem. Zorg dat hij zijn vorm behoudt. Bestrooi de werkbank met wat semola en leg de bebloemde bol er ondersteboven op. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een plak van 20-25 cm en duw met je vingers gaten in het deeg.
Afwerking
Meng een eetlepel van het mascarponemengsel met de hazelnootpasta en smeer dit uit over het deeg. Houd een rand van 2 cm vrij en zet de rest van het mascarponemengsel apart.
Beleg de bodem met de blauwe bessen en leg hem met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen. Bak hem in ongeveer 5 tot 10 minuten goudbruin en krokant. Snijd de pizza in punten, leg met een lepel op iedere punt een dot mascarpone en rasp met een grove rasp de chocolade er royaal overheen.
Tip van de chef: Gebruik fruit wat in het seizoen is, aardbeien, frambozen of eventueel een beetje jam.
Het Ultieme Pizzaboek
Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Pizzaboek met 60 toegankelijke recepten. Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Pizzaboek mee in de wereld van pizza’s en snacks. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 60 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte pizza!
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
- Sale!Sale!
Pizzabollen Zuurdesem BXC
- Eigen recept voor de kamado en pizzaoven
- Online op voorraad
19,9016,92 Bekijk
Ingrediënten
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Zowie Tak
Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.
Bekijk team BBQ