Dit gerecht kun je in Amerika op veel menukaarten vinden, en is op een goede bbq platter ook niet te missen. Het is een makkelijk gerecht wat uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld gehakt of andere ingrediënten. Deze variant past super als bijgerecht op een gevulde tafel met lekkers om met je vrienden te delen. Dit recept is het makkelijkst te maken op een bbq met deksel, wanneer je dit recept op een vuurring maakt, dek je de skillet af met aluminiumfolie.
Voorbereiding
Kooktip, maak het zoetzuur een dag van te voren zodat de smaak erin kan trekken. Kook de vloeistoffen van het zoet zuur tot kookpunt. Snij in de tussentijd de rode uien in gewenst formaat. Giet de vloeistof op de ui en zet het koud.
Pasta koken
Kook de pasta al dente ofwel beetgaar. Dit gaat het makkelijkst onder direct vuur. Wanneer de pasta klaar is bewaar een klein beetje kookvocht. Wanneer je de pasta af gegoten en koud gespoeld hebt voeg je dit kookvocht weer toe. Zo gaat het minder snel plakken.
Begin nu met de kaassaus
Deze kun je het beste met een heat deflector tussen het vuur maken. Ik gebruikte een kleine dutch oven. Verwarm nu het water en voeg al roerend de geraspte kaas toe. Voeg daarna de cheddar en 5 gram beef bark toe, wanneer dit alles 1 massa is geworden is de saus klaar. Pas op, zorg dat de saus niet begint te koken.
Meng de saus met de macaroni en voeg deze in een skillet. Strooi hier de 2 gram beef bark overheen. Snij de ui en jalapeno in brunoise en strooi deze erover heen. Zet de skillet nu in de bbq en bak tot er een krokant laagje op zit. Dit duurt bij 180 graden ongeveer 20 min.
Serveer op tafel uit de skillet.
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.
Bekijk team BBQ