In dit recept laten we zien hoe je een heerlijk lekkerbekje maakt met verse remouladesaus. Dit gerecht is supersimpel te maken en staat snel op tafel. De vis is sappig en beschermd door de krokante coating van het beslag.
Tempura Beslag
Voor het beslag gebruiken wij een simpel tempura beslag. Dit wordt gemaakt door tempurabloem in een kom te doen, goed te roeren en een beetje water toe te voegen. Het mengsel moet goed geklopt worden, totdat er geen klontjes meer zijn.
Remouladesaus
De remouladesaus wordt bereid met mayonaise, fijngesnipperde sjalotjes, fijn gesneden augurken, gehakte kappertjes, peterselie en een beetje citroensap. Dit alles wordt goed gemengd om een frisse en smaakvolle saus te maken.
Lekkerbekje
De kabeljauw wordt eerst droog gedept en vervolgens bestrooid met peper en zout. Daarna wordt de vis door het beslag gehaald. In een voorverwarmde skillet op 200°C wordt de vis gebakken in olie totdat deze rondom goudbruin en krokant is. Een klein beetje zout wordt er nog overheen gestrooid voor extra smaak.
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept
- Sale!Sale!
Olijfolie EVOO Neolea
- Griekse extra vergine olijfolie
- Online op voorraad
10,959,31 Bekijk - -15%-15%
Puur Zout Zeeuwsche Zoute
- Puur zout uit de Oosterschelde
- Leverbaar met iets langere levertijd
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ