In dit recept laten we zien hoe je een heerlijk lekkerbekje maakt met verse remouladesaus. Dit gerecht is supersimpel te maken en staat snel op tafel. De vis is sappig en beschermd door de krokante coating van het beslag.

Tempura Beslag

Voor het beslag gebruiken wij een simpel tempura beslag. Dit wordt gemaakt door tempurabloem in een kom te doen, goed te roeren en een beetje water toe te voegen. Het mengsel moet goed geklopt worden, totdat er geen klontjes meer zijn.

Remouladesaus

De remouladesaus wordt bereid met mayonaise, fijngesnipperde sjalotjes, fijn gesneden augurken, gehakte kappertjes, peterselie en een beetje citroensap. Dit alles wordt goed gemengd om een frisse en smaakvolle saus te maken.

Lekkerbekje

De kabeljauw wordt eerst droog gedept en vervolgens bestrooid met peper en zout. Daarna wordt de vis door het beslag gehaald. In een voorverwarmde skillet op 200°C wordt de vis gebakken in olie totdat deze rondom goudbruin en krokant is. Een klein beetje zout wordt er nog overheen gestrooid voor extra smaak.

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • CHEFSCATCH-Kabeljauwfilet

    Kabeljauw filet

    • Ca. 260 gram
    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • Zeeuwsche-zoute-peper-molen

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

    Puur Zout Zeeuwsche Zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Leverbaar met iets langere levertijd

Ingrediënten

  • Kabeljauw filet, 2 stuks a 130 gram

  • Tempurabloem, 100 gram

  • Water, 160 ml

  • Mayonaise, 3 eetlepels

  • Augurk, fijn gesneden

  • Gehakte kappertjes

  • Peterselie, 1 bos

  • Citroensap, naar smaak

  • Peper

  • Zout

  • Olijfolie

  • Benodigdheden

  • Multilevel systeem

  • RVS rooster

  • Skillet pan

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ