Een heerlijke Caesar kipburger, combinatie van sappige kip, knapperige Doritos en een romige caesarstyle-mayonaise. Meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Burgerboek van Zowie Tak!

BBQ aansteken

Steek de barbecue aan en creëer een half directe/half indirecte opstelling. Verwarm de barbecue voor tot 200 °C.

De briochebun

Snijd 1 briochebun horizontaal in vier plakken. Snij de knoflook fijn en verdeel de knoflook en de helft van de tijm over de plakken brood. Sprenkel er wat olijfolie over en toast ze 10 tot 12 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue, tot ze knapperig zijn.

De caesarmayonaise

Snij de knoflook en de ansjovis fijn. Meng alle ingrediënten voor de caesarmayonaise in een kom en maak ze met een staafmixer plat, zodat je een mooie mayonaise hebt. Zet de mayonaise in de koelkast.

De krokante kipburger

Allereerst klop je 2 eieren los, deze gaan we gebruiken voor het krokante gedeelte van de kipburger. Bestrooi de kipfilets met peper en zout naar smaak en wentel door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf en haal de filets vervolgens door het losgeklopte ei en paneer ze met de gemalen naturel doritos. Zorg ervoor dat ze overal goed bedenkt zijn en druk goed aan.

Bak de filets op het rooster van de barbecue krokant, tot ze een kerntemperatuur hebben van 72-74°C. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Afmaken

Snijd de 4 resterende broodjes horizontaal doormidden en wrijf de snijkant van de bovenkant licht in met olijfolie. Strooi hier de overige tijm over en gril ze op het directe gedeelte van de barbecue. Smeer de bodem van de buns in met de caesarmayonaise, verdeel hier wat sla over en leg de croutons erop. Leg de kipburger erop en maak af met nog wat caesarmayonaise en Parmezaanse kaas.

Dit recept komt uit het Ultieme Burgerboek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Burgerboek met 90 recepten! Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Burgerboek mee in de wereld van burgers en bijpassende side dishes. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 80 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte burger.

  • Het Ultieme burgerboek

    • Burgers om je tanden in te zetten! 🍔
    • Online op voorraad
Krokante-ceaserstyle-burger

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept!

  • -15%
    valderama-arbequina-500-ml
    -15%

    Arbequina olijfolie Valderrama

    • Voor een fruitige touch
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Het Ultieme burgerboek

    • Burgers om je tanden in te zetten! 🍔
    • Online op voorraad
  • -15%
    -15%

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Sale!

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
  • -15%
    van-beekum-specerijen-tijm-heel
    -15%

    Tijm van Beekum

    • Een echte mediterrane smaakmaker!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Briochebuns

  • Knoflook, 1 teen

  • Tijm, 8 takjes (fijn gesneden)

  • Olijfolie, 50 ml

  • Krokante kipburger, 4 stuks

  • Romaine sla, 1 krop

  • Parmezaanse kaas, 100 gram

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗲𝘀𝗮𝗿𝗺𝗮𝘆𝗼𝗻𝗮𝗶𝘀𝗲 ⬇️

  • Knoflook, 1 teen

  • Ansjovisfilets, 4 stuks

  • Mayonaise, 4 el

  • Dijonmosterd, 2 tl

  • Citroensap, 1 citroen

  • Parmezaanse kaas, 45 gram

  • Benodigdheden

  • Halve maan gietijzeren rooster

  • Hitteschild

  • Halve maan rvs rooster

  • Gietijzeren skillet

  • Zowie Tak

    Geschreven door:

    Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

    Bekijk team BBQ