Een lekker recept met inside skirt, maar wat is de inside skirt? Inside skirt is het middenrif van een rund, deze spier heeft hard moeten werken tijdens het leven van het rund en heeft daardoor een supersmaak. De texture is wat grof. Echt een mooi en stoer stukje vlees maar super mals en lekker.
Voorbereidingen
Het vlees marineren we minstens 12 uur van te voren. Meng hiervoor het sap van twee limoenen, drie fijngehakte teentjes knoflook, olijfolie, de komijnpoeder, chillipoeder en zout door elkaar. De lange inside skirt snijden we in vierkante stukken en vervolgens in reepjes die we dwars op de draad van het vlees hebben gesneden. Doe het vlees en de marinade in een vacuümverpakking of ziplock zak. Sluit deze af en verdeel hierna de marinade nog goed tussen het vlees.
Guacamole
Voordat we de kamado gaan opstarten kunnen we nog wat voorbereidingen treffen zoals het maken van de guacamole. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees er uit. Pureer het vruchtvlees met een vork fijn. Voeg een fijn gesneden teen knoflook, het sap van 1 limoen en de chillivlokken toe. Naar smaak gaat er nog zout en peper bij. Proef uiteraard of het geheel naar wens is.
Groente pakketje
Snij de paprika en de ui in repen en doe deze in een schaal. Maak de haricots verts schoon en doe deze er bij. Voeg de olijfolie, oregano, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe. Meng de groente en marinade door elkaar. Maak van aluminiumfolie pakketjes waarin een handvol van de in past en er niets van de marinade uit kan lekken.
De Kamado
Steek de houtskool in de kamado aan en ga voor een directe wijze met een temperatuur van 180 graden Celsius. Op het moment dat de kolen goed gloeien en voordat je de kamado sluit, dan leg je de zoutsteen op het RVS rooster. Op deze manier zal de steen langzaam opwarmen. Snelle temperatuur wisseling kan er namelijk voor zorgen dat de steen breekt.
Leg tevens de drie aardappelen ingepakt in aluminiumfolie op het rooster. Neem de tijd om de zoutsteen rustig op te laten warmen en de aardappelen gaar te laten worden.
Grillen
Haal het vlees uit de marinade en laat even uitlekken. Leg de groentepakketjes op het rooster. De garing hiervan kan redelijk vlot gaan doordat het fijn gesneden is en het ingepakt is in de folie. Haal de aardappelen uit de folie en leg ze rechtstreeks op het rooster. De reepjes inside skirt mogen nu tevens op de zoutsteen. Sluit de kamado en wacht hooguit 1-2 minuten om daarna het vlees te keren met de tang. Grill de andere zijde ook kort, want inside skirt doorbakken heeft niet mijn voorkeur.
Leg aluminiumfolie klaar waar het vlees even mee ingepakt kan worden om te rusten. Controleer de groente pakketjes en de aardappelen op gaarheid.
Opmaak bord
Leg de aardappel op het bord en duw deze in het midden open. Schep hier wat sour cream op en strooi er wat gedroogde oregano over. Vouw het groente pakketje op het bord open en leg de gegrilde inside skirt er naast. En garneer af met watje guacamole, kiemgroente en fijn gesneden verse koriander.
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Matthijs Kannekens
Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .
Bekijk team BBQ