Bowl food je ziet het steeds meer, een lekker comfort food om weg te slurpen. Vaak lijkt het moeilijker dan het is en met dit recept laten we dit zien. Marineren, het marineren van vlees of andere ingrediënten wordt gedaan om het product zachter of krokanter te maken. Door de zuren in de marinade vloeistof en daar het product voor meerdere uren in te leggen, breken de zuren de structuur af waardoor het vlees malser wordt. Voor dit recept is een bbq met deksel het handigst om zo de lage temperatuur het beste te regelen.
Voorbereiding
Wanneer je een vacumeer apparaat hebt is het een stuk makkelijker om te marineren, maar anders doet een bak met deksel het ook, hier heb je wel meer vloeistof dan voor nodig om te marineren. Hou dan de cijfers hierboven aan. Voor een vacumeerzak kun je het halveren.
Maak de oerhammetjes schoon, snij losse vet delen eraf. Voeg nu de soja, sesamolie, rijstazijn, knoflook teentjes en norivellen in de bak voor het marineren. Leg daar de oerhammetjes bij in. leg deze gekoeld weg voor minimaal 12 uur, zorg dat het vlees helemaal ondergedompeld is. Voeg anders iets meer soja toe of een klein beetje water.
Bereiding
Stel de bbq in op 110 graden en zorg dat je indirect kan garen. Haal de oerhammetjes uit de marinade en leg deze op een uitlek rek. Plaats deze daarna in de bbq en gaar deze tot 75 graden kerntemperatuur. Maak ondertussen de de miso, mix miso met water en los deze op, breng het water tegen de kook aan. Voeg hier de noedels, mais en enoki aan toe en gaar deze.
Wanneer de alles gaar en klaar is, snij repen van het hammetje en bestrooi met witte sesam zaadjes en leg alle ingrediënten in de bowl. Voeg nu nog wat miso vocht toe. Leg er nog wat kimchi voor de spicy bij en bestrooi als laatste met gebakken uitjes en furikake kruiden.
Nu lekker slurpen!
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.
Bekijk team BBQ