Thomas zorgt voor een klassieke bereiding van de Noordzeetong. Gebakken in boter, peterselie kappertjes en citroen.

Voorbereidingen

Allereerst gaan we de sjalotj fijn snipperen, vervolgens doen we zelfde met de knoflook, kappertjes en peterselie. Knip met een wildschaar de zijgraten en de kop van de tarbotine af. En halveer de tarbotine over de lengte. Ook dit gaat gewoon met je wildschaar.  Wanneer het nodig is kan je de oneffenheden uit de tarbot spoelen. Dep vervolgens de vis goed droog keukenpapier. De vis royaal zouten en peper daarna door de bloem heen halen, hierdoor wordt het visje mooi goudbruin en lekker krokant!

Noordzeetong op de BBQ

Breng de bbq op een temperatuur van 200 graden. Vet de plancha in met een scheut olijfolie, bak hierin de tarbotine voor 3-4 minuten aan beide zijden. Wanneer de vis wat kleur krijgt voeg je de roomboter toe. De boter lekker over de vis heen scheppen, zodat de vis mooi sappig blijft en een roomboter smaakje krijgt. Voeg daarna de sjalot toe en bak deze kort mee. Hierna zijn de kappertjes en de gehakte peterselie aan de beurt. Blus dan het geheel af met het sap van een halve citroen. Nog eventjes doorbakken. Tijd om te serveren! Haal met je spatel de zeetong en de boterjus uit je kamado. 

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • -15%
    Traeger BBQ Schaar Gevogelte
    -15%

    BBQ Schaar Traeger

    • Te gebruiken voor gevogelte
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Sale!

    Gietijzeren plancha halve maan Monolith

    • Voor perfect bakken
    • Online op voorraad
  • Sale!
    Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose
    Sale!

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • -15%
    Zeeuwsche-zoute-peper-molen
    -15%

    Pepermolen Zeeuwsche Zoute

    • Biologische zwarte peper
    • Online op voorraad
  • -15%
    Zeewusche-zoute-wakeme-zoutmolen
    -15%

    Zoutmolen wakame zout Zeeuwsche zoute

    • Puur zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Tarbotine, 500-600 gram

  • Kappertjes, 10 gram

  • Platte peterselie, 2 takjes

  • Citroen, ½ stuk

  • Knoflook, 1 teentje

  • Sjalot, ½ stuk

  • Roomboter, 30 gram

  • Peper, naar smaak

  • Zout, naar smaak

  • Bloem, 200 gram

  • Vetvrij papier

  • Benodigdheden

  • Skillet

  • Bakpapier

  • Half gietijzeren plancha

  • Wildschaar

  • Skillet pan

  • Half gietijzeren rooster

  • Half RVS rooster

  • Hitteschild halve maan

  • Conveggtor basket/ multi level systeem

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ