Een klassieker uit de Spaanse keuken: Gamba's al Ajillo. Dit heerlijke gerecht van sappige garnalen gemarineerd in knoflook, chili en peterselie, gegrild op de Traeger wat zorgt voor die heerlijke rokerige smaak. Met dit recept wordt hij net zo lekker als in Spanje!
BBQ-keuze: Voor de Gamba’s al Ajillo is er gekozen voor een pellet-BBQ, omdat er met veel olie wordt gewerkt. Door spetters heb je hier een hoog ontbrandingsgevaar. Dit gerecht is ook zeker op een kamado te maken, alleen hou rekening met vlammen! Gebruik dan bijvoorbeeld een aluminium druippan.
Voorbereiding
Verzamel alle ingrediënten en zorg ervoor dat je Traeger klaar is voor gebruik. Verwarm de BBQ tot 190 graden Celsius en plaats tegelijkertijd een gietijzeren pan op het broodrooster om voor te verwarmen.
Olijfolie en brood
Voeg, zodra de skillet warm is, de olijfolie in de pan en laat deze 2 minuten opwarmen. Leg de sneetjes witbrood op het broodrooster om ze lekker krokant te roosteren. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook en rode ui toe aan de pan en roer het mengsel goed door. Voeg vervolgens de chilivlokken toe. Laat het geheel met gesloten deksel 1-2 minuten kort opwarmen.
Garnalen
Voeg de gepelde garnalen toe aan de pan en laat de garnalen koken totdat ze volledig gaar zijn. Sluit vervolgens de deksel van de BBQ gedurende ongeveer 5 minuten om ervoor te zorgen dat de garnalen gelijkmatig garen.
Serveren
Schep de Gamba’s al Ajillo op een mooi serveerbord of serveer ze direct uit de gietijzeren pan. Garneer ze met verse peterselie voor extra smaak en kleur. Serveer de Gambas al Ajillo met de gegrilde sneetjes brood, die perfect zijn om marinade op te dippen.
¡Buen provecho!
Tip! Deze producten kun je gebruiken bij dit recept
- Sale!Sale!
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
25,9922,09 Bekijk - Sale!Sale!
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
- Slice it up!!
- Online op voorraad
98,9984,14 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Dennis Werner
Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.
Bekijk team BBQ