Een échte Amerikaanse klassieker, maar dan zelfgemaakt! Met een topping van augurk, cheddar en rode ui moet je deze zeker eens gemaakt hebben. Zowie neemt je in het Ultieme Burgerboek mee in hoe je deze klassieker op de BBQ bereidt. Maar dit recept is ook ideaal om binnen in een skillet te maken.
Voorbereiding
Steek de barbecue aan en creëer een opstelling die half direct en half indirect is, verwarm deze tot 160 °C. Plaats een gietijzeren rooster en een hitteschild in de barbecue. Snijd de burgerbuns doormidden. Meng de augurken en tomaten met mosterd en ketchup en zet opzij. Snijd vervolgend de rode ui in ringen.
Cheeseburger bakken
Wanneer het rooster heet is, grill de hamburgers tot ze mooie grillstrepen hebben. Verplaats ze vervolgens naar het indirecte gedeelte, leg er kaas op en laat de kaas smelten. Grill ondertussen de burgerbuns met de snijkanten naar beneden op het rooster tot ze goudbruin zijn. Op pagina 108 staat hoe je de perfecte burger bereidt.
Op de onderkant van elke geroosterde burgerbun, leg een blaadje lollo bianco, gevolgd door een lepel van het augurk-tomaatmengsel, vervolgens twee gestapelde burgers met kaas en tot slot enkele rode-uienringen. Sluit af door de bovenkant van de geroosterde burgerbuns te plaatsen.
Tip van de chef: Wil je een kaas met meer smaak? Probeer dan comté in plaats van red cheddar.
Het ultieme burgerboek
Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Burgerboek met 90 recepten! Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Burgerboek mee in de wereld van burgers en bijpassende side dishes. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 80 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte burger.
- Sale!Sale!
Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout
- Slice it up!!
- Online op voorraad
98,9984,14 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Zowie Tak
Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.
Bekijk team BBQ