Mooi sappig vlees, een knapperig randje van de grill en heerlijke honing-mosterdsaus. Warm van de BBQ, in dunne plakken gesneden… daar wil je toch gewoon je tanden in zetten?
Voorbereiding van de beenham
Je verwarmt de helft van het water en lost hier de Allbrine color in op. Vervolgens voeg je de andere helft van het water toe en koel je de pekel volledig terug. Zodra je de pekel is afgekoeld, injecteer je het vlees met behulp van de marinade injector van Smokin’ Flavours. Vervolgens leg je het vlees in de natte pekel. Belangrijk: zorg dat het vlees volledig onderstaat. Heb je zelf een vacuümmachine dan zal ca. 1 liter pekel volstaan. Doordat je het vlees vacumeert met de pekel, trekt de smaak goed in het vlees. Je laat het vlees 5 dagen pekelen in de koelkast. Na 5 dagen haal je het vlees uit de pekel en dep je het goed droog met een stuk keukenpapier. Je bestrooit het vlees vervolgens rondom royaal met de rubba rubba en laat de rub ca. 10 min intrekken.
Beenham op de kamado
Je steekt je BBQ aan en brengt deze naar een temperatuur van 110 graden met een volledig indirecte opstelling erin. Voeg, voordat je het vlees erop legt, wat hickory chunks toe tussen de gloeiende kolen en plaatst een lekbak op je hitteschild en vul deze met water. De beenham gaar je op 110 graden tot een kerntemperatuur van 65 graden. Zodra de kern van 65 graden is bereikt, haal je de beenham uit de BBQ en laat je deze enkele minuten rusten. Vervolgens haal je de opstelling uit de BBQ. Tijdens het grillen kwast je de beenham licht in met de honing-mosterdsaus. Je verhoogt de temperatuur naar 180 graden en grilt de beenham rondom.
Honing – mosterdsaus
Je snippert de ui en hakt de tijm. Je fruit dit aan op een middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de overige ingrediënten toe en laat je dit ca. 15 min rustig pruttelen.
Serveren van de beenham
Snijd de beenham na het grillen in dunne plakken en serveer met de honing-mosterdsaus. Smakelijk!
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ