Een gerecht met als basis friet, “cheese curd” en jus
BBQ style Poutine
niveau
makkelijk
hoeveelheid
2 personen
gang
hoofdgerecht
tijd
3 uur
Recept bewaren
Poutine! The unofficial, official national dish of Qubec. Een mooi fastfood gerecht, wat bij de Canadezen alom geliefd is. Van klein cafe, grot restaurant, een poutine foodtruck tot zelfs de grote en wel bekende wereldwijde fastfoodketens verkopen poutine in Canada. Ondanks dat je niet kunt frituren met de BBQ, kan je toch een hele gave BBQ versie maken van dit zeer smakelijke gerecht.
Poutine is een gerecht met als basis, friet, “cheese curd” en jus. Cheese curd is het stremsel wat je overhoudt als je melk splitst in het proces van kaasmaken. Superjonge kaas, wat je eigenlijk nog geen kaas kan noemen, en mits je het zelf maakt in Nederland niet verkrijgbaar, zelfs de grotere horeca groothandel heeft het niet. Ik heb daarom in dit gerecht gekozen voor een heerlijke aged cheddar, en als je deze cheddar eet, dan vraag je je af wat die oranje plakjes zijn bij de grootgrutter……
Poutine, letss go!!
Neem 300 gram vastkokende aardappelen en snijd deze in friet. Om straks bij het bakken stevige aardappelen over te houden, onttrek je gedurende 2 uur het zetmeel uit de aardappel, door de gesneden friet op koud water te zetten, geheel onder water.
Stel je BBQ in op 180 tot 200 graden, met directe hitte.
Giet de friet af, maak droog en bestrooi met de gerookte paprika poeder en dezelfde rub van de secreto of een variant daarop.
Zet de skillet op het vuur en smelt 25 gram roomboter, voeg de aardappelen toe en laat lekker bakken. Zet de 2e skillet op het vuur, smelt 75 gram roomboter, en voeg de secreto toe. Laat de secreto bakken tot deze op het dikke gedeelte een kerntemperatuur heeft van 62 graden, het mag nog een beetje rose zijn als het uit de pan komt.
Leg de secreto even weg, houdt de hitte in de pan, blus de boter af met de bouillon en bind af met een beetje peperkoek tot het een dikke stevige jus wordt.
Als de aardappelen mooi gebakken zijn doe ze in een schaal om op te dienen, snijd de secreto aan in reepjes, ongeveer dezelfde dikte als de friet en leg deze op de friet.
Snij de garneringen zoals de cheddar, chilipeper, en lente-ui klein. En garneer het geheel af. Druppel als laatste wat jus over de friet en het vlees.
Eet smakelijk!
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor de BBQ style Poutine?
De ingrediënten voor de BBQ style Poutine zijn 400 gram iberico secreto, 100 gram roomboter, 1 pot kruiden rub steak, 100 gram aged cheddar, 1 chili peper, 1 lente ui, 20 gram gesneden bieslook, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, 3 eetlepels Malabar steak rub, 300 gram aardappelen vastkokend, 300 ml kippenbouillon en 20 gram peperkoek.
Welke benodigdheden heb ik nodig voor de BBQ style Poutine?
Je hebt 2 skillets, een vleestang en een koksmes nodig voor de bereiding van de BBQ style Poutine.
Hoe lang is de bereidingstijd van de BBQ style Poutine?
De bereidingstijd van de BBQ style Poutine is 3 uur.
Voor hoeveel personen is de BBQ style Poutine?
Dit recept is voor 2 personen.
Hoe moeilijk is het om de BBQ style Poutine te bereiden?
Het bereiden van de BBQ style Poutine is makkelijk.
Geschreven door:
Gerbrand Kruijssen
Vanuit passie werkt Gerbrand de meest mooie recepten uit. Verrassende combinaties en traditionele bereidingen met een twist. Volg hem zeker op instagram: @foodboozeandbbq.