Wat gaan we doen?
Yes, we gaan er weer voor! Traditioneel brengen we ieder jaar een kerstmenu uit wat je helemaal zelf thuis kunt gaan maken. We hebben een fantastisch menu klaarstaan welke je samen met ons kunt oefenen in de workshop, je krijgt een uitgebreide beschrijving mee voor thuis en zelfs aan bijpassende wijnen is gedacht.
De BBQ leent zich uitstekend om het kerstdiner op te bereiden. De gerechten combineren dan ook het beste van BBQ en kerst op het bord. Maar we begrijpen dat je niet druk in de keuken wilt zijn, terwijl je eigenlijk tijd wilt doorbrengen met familie en vrienden. Daarom hebben we het menu zo ontwikkeld dat je veel kunt voorbereiden en in de workshop leren we je slimme tips & tricks, zodat jij een stressvrije kerst hebt en lekker kunt genieten aan tafel.
Deze workshop is ook een aanrader om te volgen als je gewoon een bijzonder uitje wilt meemaken en een tof menu wil leren koken!
De ervaring leert dat deze masterclass snel vol zit, dus.. waar wacht je nog op? Boek snel jouw tafel!
Uitgebreide beschrijving mee naar huis
Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag en koken we het volledige menu. Voor thuis krijg je een uitgebreide beschrijving mee waarin het menu staat, compleet met uitwerking wat je op de dag ervoor kunt voorbereiden, op de dag zelf de volgorde is en hoe je dus rustig aan tafel kunt zitten met je gasten. Thuis kun je uitpakken en het volledige menu nog een keer maken, maar je kunt ook enkele gerechten gaan maken.
Bijpassende wijnen en bieren
Een feestelijk moment mag best extra aangekleed worden. Een bijpassende drank arrangement is inbegrepen in de workshop. We hebben kwaliteitswijnen en -bieren geselecteerd en vertellen je graag waarom we deze keuzes hebben gemaakt en hoe je nu bijvoorbeeld een goede wijn bij je gerecht kiest. Mocht je nu geen wijnen erbij willen, neem even contact met onze klantenservice.
De gerechten
De traditionele kerstgerechten slaan we over. We werken uiteraard met de beste kwaliteit ingrediënten en gaan aan de slag met vernieuwende recepten. De gerechten combineren dan ook het beste van BBQ en kerst op het bord. Bij deze presenteren we je het fantastische kerstmenu wat we hebben bedacht om samen te gaan maken:
Op de graat gegrilde heek
Met beurre blanc van noilly prat, gegrilde eryngii en orzo met paddenstoelen.
***
Konijnenrugfilet op hooi gegaard
Met pompoencrème, tutti frutti en een saus van cognac.
***
Lomo al Trappo van Diamanthaas
Met groenten uit de Brick en jus van geroosterde ui.
***
Bourdaloue au poire
Met gerookte chocoladesaus
Wat behandelen we?
- Hoogwaardige en culinaire gerechten die uiteraard zelf gaat bereiden. Combinatie tussen vlees, vis, groenten en garnituren. Uiteraard mag een dessert ook niet ontbreken!
- Manier van uitserveren & foodstyling
- Verschillende bereidingstechnieken
- Drankenpairing – bij iedere gang wordt een bijpassende kwaliteitswijn of bier geschonken
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten
- Hoe je met een zogenaamde mise en place geen stress hebt bij het thuis maken van dergelijke uitgebreide gerechten met veel handelingen. Alle tips en tricks krijg je thuis gestuurd.
Over deze masterclass
Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Tijdens deze 5 uur durende workshop duiken we dieper de materie in, in vergelijk met een basis workshop. Meer handelingen per gang, nadruk ligt op het koken en de moeilijkheidsgraad is hoger. Mooie kwaliteitsproducten en je doet alles zelf, van mise en place tot de bereiding. De theorie en basis van het werken met de BBQ slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen. De recepten krijg je achteraf thuisgestuurd.