Het ultieme vleesboek

90 recepten van brisket tot tomahawk

29,95

Online op voorraad
Bestel voor 16:00, vandaag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Vlees, het populairste ingrediënt op de barbecue. Chef-kok Zowie Tak neemt je in Het Ultieme Vleesboek mee in de wereld van carnivoren. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 90 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan het perfecte stukje vlees.

Met Het Ultieme Vleesboek ga jij als barbecuefanaat de uitdaging aan om ieder stukje vlees perfect te grillen. Of dat nu botermalse St. Louis cut spareribs zijn, of de ultieme pulled pork. Auteur Zowie Tak, een professionele chef-kok met meer dan 15 jaar barbecue-ervaring, is een echte vlees-expert. In dit boek gaat hij dieper in op de kwaliteit van vlees en helpt je zo de beste keuze te maken. Hiervoor vertelt hij eerst wat meer over de samenstelling van, en invloeden op vlees, en geeft je informatie over het slacht- en rijpingsproces. Daarna ga je met de bereiding aan de slag. Onmisbaar gereedschap en technieken zoals opbinden, pekelen, rubben, marineren en roken van vlees komen stap-voor-stap aan bod. Ook vind je voor ieder stukje vlees een handige tabel met de ideale kerntemperatuur, zodat je altijd de juiste garing kunt behalen.

 

De 90 gevarieerde recepten in dit boek hebben betrekking op de meest gegeten dieren: rund, varken, lam en kip. Van ieder dier worden de verschillende delen (cuts) die je op de barbecue kunt bereiden behandeld. Stel je in op een culinaire reis over de wereld, van Braziliaanse picanha met gepofte groenten tot Peruaanse kip van het spit en Thaise groene varkenscurry. Leer gaandeweg je skills uitbreiden en laat je inspireren door de heerlijke recepten en prachtige foto’s. Verheug je op het aansteken van je barbecue en weet dat vlees bereiden op een barbecue nooit meer hetzelfde gaat zijn. Voortaan herken jij kwaliteit en serveer je de lekkerste, krokante buikspek, brisket en buffalo wings!

  • 90 recepten. van Braziliaanse picanha met gepofte groenten tot Peruaanse kip van het spit en Thaise groene varkenscurry
  • Leer verschillende technieken. Van opbinden tot pekelen
  • Geschreven door Zowie Tak, professioneel chef kok
Afbeeldingen-het-ultieme-vlees-bloek-zowie

 

Ook verschenen in deze reeks: Het ultieme Kamadoboek , Het Ultieme open vuur- en braaiboek, Het Ultieme Burgerboek & Het Ultieme Pizzaboek

  • ISBN 9789083139814
  • Auteurs: Zowie Tak
  • Hardcover kaft, luxe uitstraling, mat gelamineerd met zilveren coating
Artikelnummer: 9789083139814
Getest door Jurre
  • 90 recepten
  • Veel praktische informatie
  • Toegankelijk en uitdagend
  • Je BBQ gaat wel erg vaak aan met dit boek 😉

Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

365 dagen bedenktijd + gratis retour

500+ BBQ's op voorraad

Gratis bezorgd vanaf €30 in NL en BE

Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

BBQ's op afspraak geleverd

9,1 uit ruim 6000 beoordelingen

Thuiswinkel waarborg

1600m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

Onze unieke service