Wat gaan we doen?
De Bier & BBQ basisworkshop stond al een tijdje op de verlanglijst en heeft wat tijd gekost om te ontwikkelen. Maar wat een toffe workshop is dit geworden! We hebben de handen ineen geslagen met Bierbrouwerij De Magistraat uit Almkerk om het onderste uit de kan.. ehh uit het bierglas te halen en zijn dan ook erg trots op het resultaat.
Het is namelijk niet zomaar een BBQ workshop waar we een mooi bier bij de gerechten pairen, nee we gaan echt samen op zoek naar de samenhang tussen bier en BBQ. Uiteraard kun je een bier in een stofgerecht verwerken, en een bierbeslag is ook wel bekend (en zijn daarom niet minder lekker). Maar wat wanneer we wat verdieping zoeken? Bijvoorbeeld met het maken van een dressing met gemalen hop, en diezelfde hop gebruiken in het bier wat je erbij serveert? Of mout gebruiken als ingrediënt in je gerecht in plaats van linzen? Niet alleen een tof verhaal, maar ook echt bijzondere smaken! En dat is precies wat centraal staat in deze workshop.
Over de workshop
Deze basisworkshop wordt gegeven door een chef van BBQ Experience Center samen met een biersommelier van De Magistraat . Wij leggen de basis van BBQ uit, denk bijvoorbeeld aan smaken, temperatuurbeheersing en verschillende bereidingstechnieken. De Magistraat pakt het podium om je alles in geuren en kleuren te vertellen over het ontstaan van bier, de historie, ingrediënten, brouwproces, en verschillende smaakmakers in bier.
We hebben een uniek 4 gangen menu ontwikkeld waar bier in is verwerkt en wat je volledig zelf gaat maken. En uiteraard pairen we de gerechten met de fantastische bieren van De Magistraat.
Wat behandelen we?
- BBQ basis: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
- De achtergrond van bier
- Brouwproces en smaak beïnvloeding
- Hoe pair je een bier bij je BBQ gerecht
- 4 complete gangen die je zelf gaat klaarmaken
Over De Magistraat
Bierbrouwerij De Magistraat is een ambachtelijke bierbrouwerij in Almkerk. Je kunt de brouwerij bezoeken en direct een hapje blijven eten in het Bierlokaal.
Bier maken lijkt misschien wel het meeste op koken. Kennis van ingrediënten en van het proces zijn beide belangrijk. Wanneer je dan alles, volgens een recept, samenvoegt en de juiste stappen volgt heb je bier. Of eten.
Of het lekker is, vind je pas daarna uit. En dat is waar we ons al helemaal voorin het proces mee bezig houden. De keuze voor mouten, hop en gist maken voor een groot deel uit wat het resulterende bier gaat worden. Combinaties zoeken en veel proeven en aanpassen, zorgen ervoor dat we de lekkerste bieren maken en blijven ontwikkelen.
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!