Bier & BBQ workshop

Basis Workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

114,50

p.p.
Roosendaal
Nederland

5 data beschikbaar

Wat gaan we doen?

De Bier & BBQ basisworkshop stond al een tijdje op de verlanglijst en heeft wat tijd gekost om te ontwikkelen. Maar wat een toffe workshop is dit geworden! We hebben de handen ineen geslagen met Bierbrouwerij De Magistraat uit Almkerk om het onderste uit de kan.. ehh uit het bierglas te halen en zijn dan ook erg trots op het resultaat.

Het is namelijk niet zomaar een BBQ workshop waar we een mooi bier bij de gerechten pairen, nee we gaan echt samen op zoek naar de samenhang tussen bier en BBQ. Uiteraard kun je een bier in een stofgerecht verwerken, en een bierbeslag is ook wel bekend (en zijn daarom niet minder lekker). Maar wat wanneer we wat verdieping zoeken? Bijvoorbeeld met het maken van een dressing met gemalen hop, en diezelfde hop gebruiken in het bier wat je erbij serveert? Of mout gebruiken als ingrediënt in je gerecht in plaats van linzen? Niet alleen een tof verhaal, maar ook echt bijzondere smaken! En dat is precies wat centraal staat in deze workshop.

Over de workshop

Deze basisworkshop wordt gegeven door een chef van BBQ Experience Center samen met een biersommelier van De Magistraat . Wij leggen de basis van BBQ uit, denk bijvoorbeeld aan smaken, temperatuurbeheersing en verschillende bereidingstechnieken. De Magistraat pakt het podium om je alles in geuren en kleuren te vertellen over het ontstaan van bier, de historie, ingrediënten, brouwproces, en verschillende smaakmakers in bier.

We hebben een uniek 4 gangen menu ontwikkeld waar bier in is verwerkt en wat je volledig zelf gaat maken. En uiteraard pairen we de gerechten met de fantastische bieren van De Magistraat.

Wat behandelen we?

  • BBQ basis: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
  • De achtergrond van bier
  • Brouwproces en smaak beïnvloeding
  • Hoe pair je een bier bij je BBQ gerecht
  • 4 complete gangen die je zelf gaat klaarmaken

Over De Magistraat

Bierbrouwerij De Magistraat is een ambachtelijke bierbrouwerij in Almkerk. Je kunt de brouwerij bezoeken en direct een hapje blijven eten in het Bierlokaal.

Bier maken lijkt misschien wel het meeste op koken. Kennis van ingrediënten en van het proces zijn beide belangrijk. Wanneer je dan alles, volgens een recept, samenvoegt en de juiste stappen volgt heb je bier. Of eten.

Of het lekker is, vind je pas daarna uit. En dat is waar we ons al helemaal voorin het proces mee bezig houden. De keuze voor mouten, hop en gist maken voor een groot deel uit wat het resulterende bier gaat worden. Combinaties zoeken en veel proeven en aanpassen, zorgen ervoor dat we de lekkerste bieren maken en blijven ontwikkelen.

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. We hebben 2 workshopruimtes welke gevuld zijn met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte gemaakt op de sfeervolle binnenplaats. Een grote overkapping met afzuiging zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Badhuisstraat 18, Roosendaal. Je kunt voor de deur gratis parkeren!

Maak er een weekend van!

Na de workshop in 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? Boek een kamer bij hotel Tongerlo! We hebben een samenwerking opgezet waarbij je 20% korting krijgt op de overnachting. Dit fijne hotel ligt 8 minuten lopen vanaf BBQ Experience Center, midden in het centrum van Roosendaal. Ben je slecht ter been of heb je gewoon geen zin om te lopen is er een optionele shuttle service voor € 5 beschikbaar. Boek je kamer via de website van Hotel Tongerlo en vermeld “BBQEXPERIENCE” bij je reservering om de korting te krijgen.

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Bier & BBQ workshop Proef de sfeer

Geweldig! Super leuke en heerlijke workshop gehad, veel geleerd en super goed geregeld. Een echte aanrader!

Danny Loch Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Alles, zowel de BBQ als het bier, wordt prima uitgelegd en de grechten en bieren zijn heerlijk.

Gerard Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. Iedereen is heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.

Xandra Blommesteijn Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Workshop Bier & BBQ workshop Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef & sommelier
  • Bier pairing bij de gerechten
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Martijn-team-bxc

Martijn Lint

Chef BBQ Experience Center

Kom je een workshop in Roosendaal volgen? Dan is de kans groot dat je Martijn tegenkomt. Al sinds 2009 is hij werkzaam in verschillende keukens als zelfstandig werkend kok en Souschef dus aan ervaring geen gebrek. Hij mag zichzelf ook Keurmeester roodvlees noemen! BBQ'en is een van zijn grootste hobbies en wilt zijn passie voor het vak graag overbrengen aan als onze gasten!

Hans Anton Verschoor

Sommelier De Magistraat

De keuze voor mouten, hop en gist maken voor een groot deel uit wat het resulterende bier gaat worden. Combinaties zoeken en veel proeven en aanpassen, zorgen ervoor dat we de lekkerste bieren maken en blijven ontwikkelen.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we de sfeervolle binnenplaats omgetoverd tot een mooie proeftuin met een binnen/buiten workshop ruimte. Een deel is namelijk overkapt & verwarmt waardoor we ook in winter lekker door kunnen gaan! Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.