USA = BBQ als je het ons vraagt. En dan niet de hotdogs of een simpele burger, maar dan echt de delen van het land die beroemd zijn om de kunst van het BBQen. Mensen die hun gerecht volledig hebben geperfectioneerd, vasthouden aan tradities of juist toch vernieuwend willen zijn. De low & slow gerechten zoals brisket, pulled pork en rubs. Gerookte worsten. Whole hog. Yes, in deze workshop gaan we naar de oorsprong van BBQ!
In de USA kun je echt spreken van een kunstvorm die verandert wanneer je van staat naar staat reist. Er wordt gesproken van de zogenaamde BBQ belt waar de staten Noord- en Zuid-Carolina Alabama, Kentucky, Texas, Missouri en Tennessee deel van uitmaken. Ga je met ons op reis langs deze staten? Van low&slow tot hot&fast, de kenmerkende Amerikaanse bijgerechten, er komen zoveel aspecten aan bod tijdens deze workshop!
Wat behandelen we?
4 gerechten die je natuurlijk zelf op z’n Amerikaans gaat bereiden. Een combinatie van vlees, groenten en sidedishes.
Diverse Amerikaanse kooktechnieken van hot & fast tot low & slow, lekker divers!
Je gaat werken met verschillende BBQ’s, denk bijvoorbeeld aan een kamado en een pellet grill
Je zet zelf een complete Amerikaanse BBQ-platter op tafel met bijpassende garnituren en bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan Pickled veggies.
Natuurlijk slaan we de categorie desserts niet over. Als we denken aan een Amerikaans dessert, komt al snel s’mores of een pumpkin pie naar voren, maar wat vind je van een Bourbon carrotcake? (Amerikaanser dan dat wordt het niet, toch?).
Over deze masterclass
Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!
Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar. Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!Â
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een large kamado waarin je zelf alles gaat bereiden. We hebben 2 workshopruimtes welke gevuld zijn met ofwel de Big Green Egg of The Bastard. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂
We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!
Locatie & parkeren
De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte gemaakt op de sfeervolle binnenplaats. Een grote overkapping met afzuiging zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Badhuisstraat 18, Roosendaal. Je kunt voor de deur gratis parkeren!
Maak er een weekend van!
Na de workshop in 10 minuten in een comfortabel bed ploffen? Geen zorgen hebben over wie er naar huis moet rijden? Boek een kamer bij hotel Tongerlo! We hebben een samenwerking opgezet waarbij je 20% korting krijgt op de overnachting. Dit fijne hotel ligt 8 minuten lopen vanaf BBQ Experience Center, midden in het centrum van Roosendaal. Ben je slecht ter been of heb je gewoon geen zin om te lopen is er een optionele shuttle service voor € 5 beschikbaar. Boek je kamer via de website van Hotel Tongerlo en vermeld “BBQEXPERIENCE” bij je reservering om de korting te krijgen.
Kleine lettertjes
Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.
American Classics 🇺🇸
Proef de sfeer
Top locatie, toffe begeleiding, super gerechten. Kortom een aanrader
Gert P. Workshopdeelnemer American Classics 🇺🇸
Echt een aanrader. Goede tips, kwalitatieve ingrediënten en absoluut een goede sfeer. We gaan zeker nog wat workshops volgen.
Hans van Ierland Workshopdeelnemer American Classics 🇺🇸
Workshop American Classics 🇺🇸 Is altijd inclusief
De allerbeste kwaliteit ingrediënten
Begeleiding van een professionele chef
Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
Een prachtige locatie: oude jeneverstokerij de wenneker
Heel veel gezelligheid :)
Ontmoet
Onze chefs
Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.
Martijn Lint
Chef BBQ Experience Center
Al sinds 2009 is hij werkzaam in verschillende keukens als zelfstandig werkend kok en Souschef dus aan ervaring geen gebrek. Hij mag zichzelf ook Keurmeester roodvlees noemen! BBQ'en is een van zijn grootste hobbies en wil zijn passie voor het vak graag overbrengen aan als onze gasten!
Wouter Coppens
Chef BBQ Experience Center
Na 12 jaar horeca-ervaring waarvan 5 als sous-chef, kan hij zeggen dat de horeca echt zijn passie is. Hij heeft in de afgelopen jaren in zoveel mogelijk verschillende soorten keukens en restaurants proberen te werken om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Nou is het tijd om zich helemaal te verdiepen in de wereld van BBQ's.
Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.