Pork chops, een eenvoudig maar smaakvol AVG’tje dat perfect is voor een gezellige maaltijd! Deze sappige pork chops zijn een echte smaakexplosie! Gekruid, perfect gegrild en vol van smaak! Of je nu een doordeweekse avond opfleurt of een etentje met vrienden hebt, deze pork chops zorgen altijd voor een feest op tafel. Aan tafel en genieten maar!

Voorbereiding

We beginnen met de aardappels, want die hebben het langste nodig. Steek alvast de BBQ aan en breng hem naar een temperatuur van 200 graden met daarin de half directe / half indirecte opstelling. Laat de krieltjes lekker en de schil, maar was ze in de tussentijd en snij ze in stukken. Vervolgens leg je de krieltjes in een aluminiumbakje en voeg je hier wat olijfolie, een teentje gesneden knoflook, cafe Beurre de Paris Wajos en wat klontjes ongezouten boter aan toe. Cafe Beurre de Paris Wajos is overigens ook erg lekker om kruidenboter van te maken! Vervolgens dek je het aluminiumbakje af met grill folie en zet je deze indirect weg voor ca. 30 minuten. Wanneer de krieltjes beetgaar zijn, kan je de folie verwijderen. Daarna laat je ze nog 15 minuten roosteren op 200 graden.

Groenten

Zonder groenten geen AVG! Eerst was je de bieten, vervolgens leg je de bieten in aluminium en voeg je wat olijfolie en peper en zout toe. Daarna pof je ze op het halve maan hitteschild van de BBQ. Mocht je niet van bieten houden is knolselderij een mooi alternatief en wanneer je geen gietijzeren rooster hebben kan dit ook op een rvs rooster, zorg dan wel voor directe hitte onder je rooster.Porkchops_gegrilde_wortels

Glaze

Lekker glaze maken om de porkchops mee af te toppen. Begin met het snijden van 3 teentjes knoflook en het snipperen van halve ui en chili pepertje. Vervolgens voeg je de gesneden knoflook, paar blokjes boter, gesnipperde ui en chili pepertje toe in de skillet. De chili peper voeg je in zijn geheel toe dus ook met de pitjes, mocht je een kleine chili peper hebben? Voeg er dan twee toe. Zet de skillet in de BBQ. Wanneer het lekker is gefruit, haal je de skillet uit de BBQ en voeg je 3 el honing toe. Roer het geheel goed door en zet vervolgens terug in de BBQ, zodat hij gaat karameliseren. Wanneer de honing is ingekookt, blus je het geheel af met een flinke scheut Honey Bourbon van Jack Daniels. Of als je dat niet hebt staan iets vergelijkbaars. Dit laat je weer even lekker pruttelen in de BBQ. Wanneer je een AVG wil bereiden en alles tegelijk klaar wil hebben is een Large BBQ toch echt wel fijn! Heb je een kleine BBQ? Doe het dan in delen, eerst je groentjes daarna je glaze en als laatste je vlees.

Wortels roosteren

Haal de krieltjes uit de BBQ, haal het grill folie van het bakje kijk of ze beetgaar zijn. Ze hebben nu nog geen krokant jasje, daarom rooster je de krieltjes nu zonder folie af! Tijd om de wortels te schillen en ze over de lengte te snijden. Hierna plaats je ze in een skillet en doe je hier wat olijfolie, peper en zout bij. Daarna rooster je de wortelen tot deze beetgaar zijn en blus je ze op het laatst af met wat Balsamico azijn. Je laat het geheel inkoken tot de azijn rond de worteltjes gaat hangen.Porkchops_snijden

Pork chops

Voor pork chops snij je het vet kruislings in, mocht er nog wat weefsel rond de botjes zitten kan je eventueel met een klein mesje de botjes schoon krabben. Daarna snij je er mooie koteletjes van. Vervolgens breng je het vlees op smaak door royaal te kruiden met de Ruba-Ruba van Angus & Oink, zorg dat je aan beide kanten een goede coating aanbrengt. Hierna leg je de pork chops nog even in de koeling. De bietjes mogen uit de BBQ worden gehaald. Haal de bieten uit het folie en schil en snij vervolgens in stukken. Daarna leg je de stukken in een skillet en voeg je wat Ruba-Ruba van Angus & Oink en een klein beetje aceto balsamico toe. Haal de pork chops uit je koelkast en leg ze op het indirecte gedeelte weg. Gaar deze tot een kern van 63 graden. Tijdens het garen, voeg je een handje rooksnippers toe aan de gloeiende kolen. Daarna grill je de pork chops aan beide kanten af en smeer ze rondom in met de glaze. Voordat je je ze insmeert kan je nog een klein beetje rub toevoegen. Wanneer het flink gaat roken, door het ver van de pork chops zit, sluit dan het onderste schuifje van je BBQ. Tot slot laat je de pork chops ca. 5 min rusten en snij je ze daarna van het been af, in mooie dunne plakjes.

Serveer de pork chops met de aardappeltjes en gegrilde groenten!

Smakelijk!

Porkchops_thomas

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Casanova-Aceto-Balsamico-Classico-250-ML

    Aceto Balsamico Classico

    • Casanova
    • Online op voorraad
  • Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Grill, eat & throw away
    • Online op voorraad
  • Angus & Oink – Rubba Rubba

    • Deep South Cajun Dust
    • Online op voorraad
  • Wajos-cafe-de-paris-dip

    Café de Paris dip Wajos

    • Typisch Frankrijk
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • Valderama-hoijiblaca-500-ml

    Hoijiblaca olijfolie Valderrama

    • Lekker bij het bakken en braden
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Iberico rack, 4 benen

  • Ruba Ruba Angus & Oink

  • 𝗚𝗹𝗮𝘇𝗲

  • Roomboter, 2 el

  • Ui, ½ stuk

  • Honing, 3 el

  • Spaanse peper, 1 stuk

  • Bourbon, 1 dl

  • 𝗦𝗶𝗱𝗲𝘀

  • Krieltjes

  • Roomboter

  • Knoflook, 3 tenen

  • Cafe Beurre de Paris Wajos

  • Wortels

  • Bietjes

  • Balsamico azijn

  • Olijfolie

  • Peper/zout

  • Benodigdheden

  • Hickory snippers

  • Skillet petromax klein

  • BBQ & grill folie

  • Saus pannetje met kwast

  • Druippan

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ